lunes, 25 de abril de 2016

Historia de la tecnologia L'impacta de la tecnologia

L'impacta de la tecnologia 

La tècnica i el desenvolupament de la humanitat semblen ser alguna cosa indissolublement units. De fet, la tècnica convertida en tecnologia ha generat grans beneficis encara que també greus problemes. En aquest sentit, la tecnologia genera greus processos d'inquietat.

Impacto de la tecnología en la sociedad
És innegable, com bé va dir Ortega i Grasset en les seves Mesuraments sobre la tècnica, que la mateixa tècnica ha transformat l'ésser humà fins al punt que aquesta i l'evolució de les persones són indissolubles. A més, podem dir que no hi ha cap dubte que el canvi tecnològic també implica un canvi social.

Al llarg de la nostra història s'han anat produint una sèrie de grans transformacions que han estat denominades, de manera genèrica, com revolucions. Una d'aquestes revolucions, la industrial, va comportar que moltes persones desplacessin la seva residència del camp a la ciutat a la recerca de treball. De tal manera que les ciutats van començar a convertir-se en grans nuclis poblacionals. En aquesta època, els llaços familiars, la capacitat d'autosuficiència i el dret a ocupar terres van desaparèixer i van ser reemplaçats per processos de possessió de terres, processos de dependència basats en el comerç i el debilitament de la unitat familiar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario