lunes, 25 de abril de 2016

Historia de la tecnologia La segona revolució

La segona revolució
La segona revolució industrial correspon a l'època entre el 1873 i 1914. A partir del darrer terç del segle XIX, a ritmes molt diferents, el capitalisme  es va expandir i consolidar a Europa , als Estats Units d'Americà  , al Canada i al Japó.
Sota l'efecte de nous progressos tecnològics, de modificacions en les formes d'organitzar el treball i a les noves possibilitats de finançament, la industria  creix fortament i diversifica les seves produccions; fets que van transformar la vida econòmica i van permetre, en el marc d'un mercat mundial, una producció en massa, donant peu a l'era de la maquina. 
Després de l'èxit de la màquina de vapor durant la revolució industrial, l'energia electrica  i el petroli va desembocar en una segona revolució industrial  que s'inicia a principis dels anys 1900. El naixement de nous sectors productius com les indústries de l'automòbil, l'aeronàutica, petroquímica, maquinaria i la mateixa producció elèctrica van crear molts llocs de treball i un canvi encara més radical en l'economia mundial. En aquesta època, es milloren moltes indústries mecanitzant-les de manera parcial. Es van crear nombroses empreses que van potenciar encara més el capitalisme.


No hay comentarios:

Publicar un comentario